Els alumnes i les alumnes reflexionen i escriuen sobre el so, la melodia i el moviment.

Juan:

El so pot ser de qualsevol tipus, per exemple, el so d’un ocell, el so de la televisió,… i moltes més exemples. El so és vibratiu. 

La melodia  és un soroll musical amb ritme, pot ser relaxant i algunes melodies poden fer-te sentir millor.

El moviment és el canvi de la posició del cos de qualsevol ésser viu.

Kenneth:

El so és una  sensació o impressió produïda a l’orella, o una manera especial i pròpia de sonar que té una determinada cosa. Per exemple: quan dues persones es donen un cop a la mà.

La melodia és una successió lineal, ordenada i coherent de sons musicals de diferent alçada que formen una unitat estructurada amb sentit musical, independent de l’acompanyament o també una successió de sons que per la meva manera de combinar-se és musical o agradable d’escoltar.

El moviment és un canvi de la posició d’un cos al llarg del temps

Aitana:

Penso, que el so són vibracions interpretades per l’oïda, i causades pel moviment d’algun cos, viu o no. Cal un xoc, un cop, un fregament, una vibració, un lliscament… per tal que es produeixi un so, sigui fort o fluix, continuat o intermitent, més agut o més greu…

Una melodia està formada per un conjunt de notes i ritmes. Pot ser interpretada de diferents maneres, amb diferents instruments, en diferents espais…Tot i que no sempre una melodia té un ordre, un sentit, una estructura… Qui la compon pot seguir unes pautes per tal que aquella melodia soni “bé”, les melodies s’acostumen a regir per una harmonia.

El moviment és una acció que, voluntàriament o involuntàriament, fa un cos, sigui viu o no. Un moviment pot causar-ne un altre, pot causar un so… En el nostre dia a dia fem incomptables moviments pels quals necessitem energia, i, que alhora aquests poden produir-ne.

Arnau:

El moviment és l’acció de moure o moure’s, també pot ser un canvi de lloc o una posició del cos.

Què en podem fer?

Amb el so pots fer moltes coses com , per exemple, fer una percussió amb alguns tipus de so o també fer el que vulguis amb el so, fer un àudio al Reaper o fer un vídeo al YouTube fent una cançó, o fer el que tu vulguis.

Amb el moviment pots fer també moltes coses com, per exemple, amb el moviment pots fer so o també pots fer una cursa de cent metres llisos, pots fer moltes coses.

Amb la melodia també pots fer moltes coses com fer una melodia amb so i moviment o fer una melodia i editar-la al Reaper i fer un àudio i després fer un vídeo. Pots fer moltes coses també.

Serhii:

Per a mi el so és tot el que escoltem, tot el que fa soroll com, per exemple, parlar o menjar patates o el so de la tele, el motor d’un cotxe, els animals quan parlen… Gairebé tot produeix so.

Amb el so es pot fer tot el que sigui, cançons és el que més es fa, però sempre nosaltres parlem, i és so, també es pot utilitzar el so com una arma per fer mal a les orelles.

Per a mi la melodia és música, però sense cantar, com un ritme, però també penso que la melodia és música que és com relaxant ,que és molt tranquil·la i que és bona per les orelles

Amb la melodia es poden fer moltes coses com, per exemple, utilitzar una melodia de banda sonora d’una pel·licula o d’una actuació. També utilitzem melodies per a poder relaxar-nos.

Per a mi el moviment és quan el nostre cos fa alguna cosa física. No té perquè ser el nostre cos, pot ser qualsevol cosa que faci un moviment físic, mecànic o qualsevol moviment.

I amb el moviment es poden fer moltes coses, el millor és, per exemple, el futbol, el bàsquet i moltes més coses. També amb el moviment es graven pelis i moltes de les actuacions de circ, teatre, etc. són amb moviment.

Nerea:

El so per mi és un soroll que produïm o que poden tenir tots els objectes. Jo crec que el so, en gairebé  tots els casos, és bastant desagradable. Amb el so es pot fer xivarri, ritmes de diferents pulsacions, agafar diferents objectes que produeixin so i fer dos ritmes que sonin bé…

Per a mi la melodia és un soroll que podem sentir i que en gairebé tots els casos és agradable i no molesta. Amb el so podem fer la base d’una cançó, la melodia d’una pel·lícula, la melodia d’un vídeoclip… I comparada amb el so, la melodia és bonica de sentir.

El moviment és activitat física que produïm amb el cos o que fem en agafar objectes o en moure coses. També, encara que és inconscient, quan el cor batega també es produeix moviment ,o quan respirem. Amb el moviment podem crear coreografies de ball, respirar, cuinar , fer diferents danses… Jo crec que el moviment també pot ser una forma d’expressar-se molt maca i de fer-ho d’una forma diferent que no sigui amb paraules. De vegades, quan no t’atreveixes a parlar, amb el moviment pots expressar tot el que sents i fer-ho d’una forma artística.

Paula:

El so és una cosa que sona, gràcies als sons podem fer moltes coses. El so és una cosa quotidiana, que menys els sords, tothom escolta cada dia, perquè parlar ja és un so. La majoria de gent reprodueix sons amb la boca i amb qualsevol part del cos es poden reproduir sons. Amb els sons podem comunicar-nos… i amb un conjunt de sons podem aconseguir una melodia, una cançó, etc… El so és el principi de tot el que sona. 

La melodia és un conjunt de sons que conjuntament fan una melodia. La melodia la podem trobar en cançons, la melodia és una cosa que gràcies als sons la podem fer servir. Amb la melodia podem fer cançons, ritmes…

El moviment és un desplaçament en què es canvia de posició. Un cos en moviment es pot desplaçar. Amb el moviment podem moure’ns i, a vegades, també comunicar-nos, ballar…

També podem ajuntar les tres coses, si ajuntem el so i el moviment podem fer expressió corporal, si ajuntem la melodia i el moviment podem fer un ball amb la música de la melodia.

El so i el moviment són coses quotidianes i  la melodia és quotidiana, però no del tot. 

Ona:

El so és qualsevol moviment que contacta un objecte amb un altre. Quan compons sons i experimentes amb ells pots desenvolupar sons coneguts i quotidians o sons nous que mai havíem escoltat, sons de totes les maneres. Sons més forts, més baixets, més concentrats, o no tant… Quan, a partir d’aquest desenvolupament, ajuntant els diferents sons descoberts a aquests els acompanyem encara amb més sons, ens dona una melodia. La melodia és un conjunt de sons, de notes, de cops… que donen pas a una cançó, una peça o una composició. Igual que de sons, de melodia n’hi ha de tota mena. Ja tenint una melodia composta per tota mena de sons, podem donar pas a la interpretació d’aquella peça…Els moviments que fem amb el cos, com ens movem i com ens expressem amb el cos.

Tots aquests moviments, junts amb un sentit, que tingui a veure amb la melodia, amb la manera d’expressar el contingut d’aquella peça, així transmetem els nostres sentiments, o no. Tot això junt dona una peça o una obra molt bonica, amb expressivitat, sentiment,…

Hi ha mil maneres de fer una peça amb sons, melodia i moviment, expressant alguna cosa o sense fer-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *