El primer trimestre

Durant aquest primer trimestre de projecte he fet moltes coses: Per començar, juntament amb tot segon d’ESO, vaig mirar una pel·lícula anomenada Petite Maman de Céline Sciamma i en vaig fer unes activitats. A continuació, vaig conèixer, juntament amb la classe, la professora que ens ajudaria a fer el projecte de teatre, la Victoria Szpunberg. Inicialment, vam fer unes quantes classes amb ella per conèixer-nos millor tots. Aquestes classes començaven amb una persona que escollia una cançó (una cada setmana) i entre tots havíem de fer-ne com una actuació o com una espècie de coreografia, expressant-nos. Després feia altres activitats de coordinació, expressió… Seguidament, vaig començar a treballar els cors, per fer-ho em van entregar dos fragments de dos cors grecs, i després de llegir-los conjuntament, van fer grups de 5 persones i amb aquests companys, vam haver de triar un dels dos cors, i posteriorment, coordinar-nos bé i pensar com representar-lo. En acabat cada grup el va haver d’interpretar a la nostre sala d’actes. Per continuar treballant els cors, els professors em van encomanar que aquest cop, amb els mateixos grups, fóssim nosaltres qui creéssim un cor, representant un tema que ens representés i identifiqués. Per realitzar-ho em vaig reunir en grup i vam pensar idees, després vam crear el text i finalment vam raonar com representar-lo físicament i el vestuari. El vam interpretar cada grup a la Sala d’actes i la Victoria Szpunberg ens va donar unes instruccions de com millorar-los. Em vaig tornar a reunir en grup i amb les millores que ens va proposar la Victoria, vam millorar el treball i finalment el vam representar un altre cop i el vam comentar tots junts.  

Totes aquestes activitats tenen un objectiu: les activitats inicials tenien l’objectiu de fer que aprenguéssim a coordinar-nos i expressar-nos. I l’activitat dels cors té la finalitat de tenir una opció de tipus d’obra que podrem utilitzar al final, quan ens toqui fer el nostre projecte.

Tot això m’ha permès aprendre un tipus de teatre, que ja usaven els grecs, els cors, i també m’ha ajudat a perdre vergonya.

Així i tot, crec que hauria de millorar en la participació a classe.

Biel Gascon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *