De la idea a la performance: la culminació del nostre primer projecte artístic

Des de Oriana Eliçabe EN RESiDÈNCiA

En les últimes setmanes del trimestre i abans de marxar de vacances, hem pogut culminar el procés de creació que l’alumnat de 4t d’ESO B ha estat portant a terme a durant aquestes primeres setmanes.

A partir d’aquest punt, ens hem hagut de plantejar què fer amb l’obra: l’exposem?, a on?, per a qui?, quan?

És en aquest punt on hem descobert altres camps de l’art contemporani com la performance o el happening, disciplines desconegudes per a nosaltres i que ens han mostrat una manera de veure i entendre la producció artística contemporània. El fet de ser disciplines que tenen com a característica principal l’ara i l’aquí, també ens hem hagut de plantejar com documentar-les.

L’Oriana ens ha proposat fer un acte de psicomàgia, és a dir, una performance que intenta, a partir de les obres creades, una acció que ens permeti alliberar d’una forma alegre i festiva aquell sentiment que ens preocupen i amb el qual hem estat treballant perquè d’alguna manera, la creació que hem portat a terme tingui un efecte sanador en tots nosaltres.

Per acabar hem celebrat la fi del projecte com es mereix. El primer contacte amb L’Oriana i en Joan han estat del tot enriquidors i ha estat molt satisfactori poder fer un projecte amb cara i ulls amb procediments i tècniques de l’art contemporani.