Dues sessions amb Santa Salut

Des de Luís Tabuenca EN RESiDÈNCiA

Durant dues sessions ha vingut una artista rapera que es diu Santa Salut. És una noia, per tant, que prové del món del rap. 

Primer, per començar, ens va fer una presentació per a explicar-nos d’on venia el rap, per a què el feien servir i com eren les festes on es va originar aquest estil música. Ens va explicar que el rap el feien servir per reivindicar els seus drets o per parlar de coses que els agradaven… Seguidament, ens va dir que a l’època de Franco, quan hi havia la dictadura, als artistes els mataven perquè no seguien les normes que el dictador volia. 

Una de les coses que va explicar i em va agradar, va ser que va dir que en art hi havia moltes maneres per a poder expressar-se. A continuació, vam fer rimes en català i en castellà que podien ser assonants o consonants. Després a partir del nostre somni, que teníem escrit en prosa i vam llegir-los tots a la Santa Salut, vam haver de trobar paraules que rimessin, com per exemple: soledat i veritat o foscor i dolor. 

Per acabar amb les paraules clau del nostre somni, vam crear un poema que podia ser assonant o consonant.

Durant la segona sessió amb la rapera Santa Salut, vam continuar treballant les figures retòriques per a donar formar als nostres somnis en format poesia. Un cop vam saber identificar-les, vam fer un exercici per parelles, on havíem de fer un poema que n’havia d’incloure alguna.

Després vam continuar escrivint el poema que acabaria sent un rap.

També vam aprendre sobre els mbp, és a dir, la velocitat a la qual va cada base o acompanyament sobre el que hauríem de rapejar.

Cadascú i cadascuna de nosaltres va acabar rapejant el seu poema.